Γεια σας.
Με βάση τα όσα είπαμε στην διαδικτυακή μας συνάντηση, θα πρέπει όλοι σας με βάση το ακόλουθο φιλμάκι
https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/19/

να μπορείτε να «μπείτε» στο Class Notebook («στην τάξη σας») και να δείτε το Collaboration Space («στον πίνακα»), το Content Library («τα βιβλία σας») την δική σας μερίδα (κάτω από το όνομα σας) με τα «τετράδια σας» (Handout – «πρόχειρο») (Class Notes-«σημειώσεις»)(Homework-«εργασίες για το σπίτι»)(Quizzes-«ερωτηματολόγια»)
Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τα ακόλουθα!
1. Στο Collaboration Space («στον πίνακα») και στο Handout – «πρόχειρο» να δημιουργήσετε (new page) με το όνομα σας σαν τίτλο και ακολούθως πιο κάτω, τον τίτλο και δύο λόγια για το περιεχόμενο του Project σας.
2. Στο Handout – «πρόχειρο» να δημιουργήσετε (new page) σελίδα με την περιγραφή σε παραγράφους με δύο λόγια – λέξεις για το τί περιλαμβάνουν το 8 πεντάλεπτα φιλμάκια για την Access που θα βρείτε εδώ –
https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/1/

Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα αρχείο της Word και μετά να το αντιγράψετε σε αυτή την σελίδα στο Handouts σας στο Class Notebook (στην τάξη σας).

Σχετικά με το μάθημα της Παρασκευής 8-5-2020 και την διακοπή ρεύματος, η συνάντηση θα ανοίξει κανονικά! Αν παρευρεθούν μαθητές είναι για το καλό τους! Αν κάποιος δεν μπορεί λόγο του περιστατικού (αν θα έχει διακοπή στην περιοχή του) θα μπορεί να μιλήσει με συμμαθητές του που θα παρευρεθούν. Όπως και να έχει η συνάντηση αφορά την χρήση του Class Notebook και έχω αναρτήσει ένα φιλμάκι που το εξηγεί!
Το Class Notebook θα το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις εργασίες που θα σας αναθέσω, τις οποίες θα βρείτε στο Library και στο Collaboration space. Η εργασίες θα εκτελούνται με την σειρά που θα αναφέρεται. Τον τρόπο χρήσης του θα πρέπει να τον κατανοήσετε από το φιλμάκι το οποίο μπορείτε να δείτε και δεύτερη ή Τρίτη φορά ή να το σταματάτε για να δοκιμάζετε αυτά που λέει. !!
Το Class Notebook είναι μια προσομοίωση πραγματικής τάξης με Βιβλία και υλικό που μπορείτε μόνο να διαβάσετε (Content Library) που αντιστοιχούν στα Βιβλία σας, το Collaboration Space που αντιστοιχεί με τον πίνακα της τάξης όπου μπορεί ο κάθε ένας μας να γράψει και να σβήσει ή να διορθώσει κάτι και την μερίδα του κάθε μαθητή που περιλαμβάνει τα Handouts, Class Notes ή και άλλα στην αντιστοιχία με την πραγματικότητα - τετράδια του μαθητή, στα οποία μπορεί να γράφει ο μαθητής και να βλέπει και να διορθώνει ο Εκπαιδευτικός .

αύριο είναι αργία - πρωτομαγιά. κατά τον υπουργό της παιδείας δεν θα γίνει κανένα μάθημα. εγώ απλά να σας πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας, για την προσπάθεια σας όλο αυτό το διάστημα - που είναι αξιοθαύμαστη. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι να βλέπετε τις ανακοινώσεις μου στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην ομάδα -teams- (αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να ενημερώνεστε) – και τα φιλμάκια που έχω φτιάξει για την Access. Μπορείτε να μπαίνετε οποιαδήποτε στιγμή στην ομάδα –teams- της τάξης σας και να κάνετε οποιοδήποτε σχόλιο για αυτά !! Αν έχετε την Access στον υπολογιστή σας δέστε και 2 τεστ που έχω αναρτήσει.

Βρείτε, στον πιο κάτω σύνδεσμο στο google Drive, δειγματικά εξεταστικά δοκίμια για τις εξετάσεις ECDL. Τα δοκίμια αυτά ετοιμάστηκαν στην προσπάθεια μας να προετοιμάσουμε καλύτερα τους μαθητές που θα ήθελαν (εθελοντικά) να παρακαθίσουν στις εξετάσεις της τάξης τους, σε περίπτωση που αυτές θα πραγματοποιηθούν. Αποσκοπούν στην εξάσκηση και εξοικείωση των μαθητών με το στυλ των εξετάσεων και τον βαθμό δυσκολίας τους. Στον εν λόγω σύνδεσμο υπάρχουν, σε έντυπη μορφή, δύο (2) δειγματικά εξεταστικά δοκίμια και ένας φάκελος με τα απαραίτητα αρχεία εργασίας για την θεματική ενότητα του Access τα οποία θα πρέπει να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Πρέπει να έχετε και την MS Access (2016 ?) να τα δουλέψετε.
Γ’ Γυμνασίου - Access
https://drive.google.com/open?id=1FG_tO2FnQ80WSkFqvHPywvn8em7kjGBG

Δέστε φιλμάκια για την Access

https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/1/

Γεια σας. Σήμερα Μεγάλο Σάββατο, με το πρώτο Μήνυμα για την επερχόμενη Ανάσταση του Κυρίου. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και με δύναμη και υπομονή να επιστρέψουμε στο σχολείο και να ολοκληρώσουμε την σχολική χρονιά με επιτυχία.
Να επιστρέφετε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και να παρακολουθείται τις ανακοινώσεις και οποιαδήποτε άλλα μηνύματα για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτά που έχετε να κάνετε ενόσω είστε σπίτι. Προσπαθήστε να συνεργαστείτε με μας για να βγούμε όλοι κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση. Οι ανακοινώσεις γενικά στην ιστοσελίδα και στο teams μπορεί να μην είναι οι ίδιες. Πρέπει να ελέγχετε τα link στην ιστοσελίδα του σχολείου γιατί κάθε τόσο μπορεί να αλλάζουν (θα προστίθεται και κάτι νέο). Πρέπει και εσείς όμως να δείτε αυτό που πρέπει εσείς να κάνετε για το μάθημα της πληροφορικής και τα άλλα μαθήματα σας. Το ότι έχετε καταφέρει να χειρίζεστε τον νέο για όλους μας τρόπο επικοινωνίας και μάθησης είναι αυτό κάθε αυτό, ένα σημαντικό επίτευγμα και θα σας αναγνωριστεί με βάση και την δική μας (των εκπαιδευτικών) εσωτερική πληροφόρηση.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν εκμεταλλευτούμε όλοι θετικά αυτό που συμβαίνει έχουμε μόνο να κερδίσουμε! Όπως ανάφερα και στο προηγούμενο μήνυμα μου προς εσάς, η τεχνολογία πρέπει να μας βοηθήσει και όχι να χαθούμε σε αυτήν σε λάθος μέρη και επιλογές!

Γεια σας και καλό Πάσχα.
Σε όλους το μαθητές εύχομαι δύναμη και αντοχή σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο που περνούμε. Υπομονή αλλά κυρίως όσο ποιο καλή εκμετάλλευση όλης αυτής της στατικής περιόδου που δεν μας έχει ξαναβρεί. Εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει το διαδίκτυο προς όφελος σας. Μην χάσετε τον χρόνο σας και χρησιμοποιήστε όλα τα θετικά στοιχεία από τον τομέα της πληροφορικής για να αυξήσετε τις γνώσεις σας. Το youtube δεν είναι μόνον χώρος διασκέδασης αλλά και πηγή πληροφοριών. Αντλήστε όσα ποιο πολλά μπορείτε για των εμπλουτισμό των γνώσεων σας σε όλα τα θέματα.
Στο δικό μας θέμα τώρα.
Έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα του σχολείου φιλμάκια για την διαχείριση βάσεων δεδομένων με την Microsoft Access και θα ήθελα να τα παρακολουθήσετε ένα προς ένα. Ακολούθως θα ήθελα για το κάθε ένα μια σημείωση στην ομάδα σας στο teams. Ένα post δηλαδή με παρατηρήσεις και για τα φιλμάκια (περίληψη για το τι λέει το κάθε ένα) αλλά και την δημιουργία σε χαρτί Α4 του προτζεκτ σας. Ακολούθως να ανεβάσει ο καθένας σας μια φωτογραφία του στην ομάδα!
Link για τα φιλμάκια θα βρείτε και στην κεντρική σελίδα της ομάδας σας.
Το προτζεκτ θα πρέπει να περιλαμβάνει τον σχεδιασμό πινάκων σε φόρμα που φαίνετε στο φιλμάκι (φιλμ-5) που εξηγά της σχέσεις που μπορούν να έχουν οι πίνακες. Θα πρέπει να περιλαμβάνει όσα πεδία χρειάζονται για να καλύψετε το θέμα σας. Να ορίσετε Primary key (πρωτεύων κλειδί φιλμ-4). Να σχεδιάσετε σε χαρτί φόρμες (φιλμ-3) και κάποια ερωτήματα (φιλμ- 7). Από τα ερωτήματα να δείτε πως παράγουμε εκθέσεις (φιλμ-8) και να σχεδιάσετε μια έκθεση που υποθετικά παράγεται στην δική σας Βάση δεδομένων. Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχετε σε χαρτί (όσα φύλλα χαρτιού χρειάζονται – όχι σε ένα) για έλεγχο, όταν με το καλό επιστρέψουμε στο σχολείο. Υπόψην ότι όλα τα φιλμάκια είναι σημαντικά για την ολική απλή κατανόηση των ποιο σημαντικών στοιχείων που χρειάζονται για την κάλυψη ενός συγκεκριμένου θέματος συλλογής δεδομένων με δημιουργία Βάσεις διαχείρισης των δεδομένων αυτών.
Αν έχετε έλλειψη ιδεών για να αποφασίσετε για κάποιο θέμα, σας παραθέτω μερικά !
Ζωολογικός κήπος.
Παγκόσμιος Άτλας.
Κατάστημα …. (κάτι)
Υπηρεσίες ….
Τουριστικά ….
Ξενοδοχείο …
Εστιατόριο ….

Υπόψην ότι το θέμα σας πρέπει να μου το κάνετε post στην ομάδα και θα πρέπει να σας απαντήσω για να μπορέσετε να συνεχίσετε πάνω σε αυτό !! Για αυτό και μόνο, όσο πιο γρήγορα αντιδράσετε, τόσο ποιο γρήγορα θα πάρετε έγκριση για να προχωρήσετε. Αυτό σημαίνει ότι μόλις διαβάσετε αυτό το μήνυμα ξέρετε τι θα κάνετε..

Για το Γ4 για να μπορεί να μπει στην Τάξη του στο teams o κωδικός του τμήματος (Γ4ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ team) είναι qvcnhph

Θα βρείτε εδώ ( https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/1/ ) φιλμάκια με εξηγήσεις για την Access.