Γεια σας.
Με βάση τα όσα είπαμε στην διαδικτυακή μας συνάντηση, θα πρέπει όλοι σας με βάση το ακόλουθο φιλμάκι
https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/19/

να μπορείτε να «μπείτε» στο Class Notebook («στην τάξη σας») και να δείτε το Collaboration Space («στον πίνακα»), το Content Library («τα βιβλία σας») την δική σας μερίδα (κάτω από το όνομα σας) με τα «τετράδια σας» (Handout – «πρόχειρο») (Class Notes-«σημειώσεις»)(Homework-«εργασίες για το σπίτι»)(Quizzes-«ερωτηματολόγια»)
Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι τα ακόλουθα!
1. Στο Collaboration Space («στον πίνακα») και στο Handout – «πρόχειρο» να δημιουργήσετε (new page) με το όνομα σας σαν τίτλο και ακολούθως πιο κάτω, τον τίτλο και δύο λόγια για το περιεχόμενο του Project σας.
2. Στο Handout – «πρόχειρο» να δημιουργήσετε (new page) σελίδα με την περιγραφή σε παραγράφους με δύο λόγια – λέξεις για το τί περιλαμβάνουν το 4 πεντάλεπτα φιλμάκια για το Powerpoint, που θα βρείτε εδώ –
https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/1/

Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα αρχείο της Word και μετά να το αντιγράψετε σε αυτή την σελίδα στο Handouts σας στο Class Notebook (στην τάξη σας).

Βρείτε, στον πιο κάτω σύνδεσμο στο google Drive, δειγματικά εξεταστικά δοκίμια για τις εξετάσεις ECDL. Τα δοκίμια αυτά ετοιμάστηκαν στην προσπάθεια μας να προετοιμάσουμε καλύτερα τους μαθητές που θα ήθελαν (εθελοντικά) να παρακαθίσουν στις εξετάσεις της τάξης τους, σε περίπτωση που αυτές θα πραγματοποιηθούν. Αποσκοπούν στην εξάσκηση και εξοικείωση των μαθητών με το στυλ των εξετάσεων και τον βαθμό δυσκολίας τους. Στον εν λόγω σύνδεσμο υπάρχουν, σε έντυπη μορφή, δύο (2) δειγματικά εξεταστικά δοκίμια και ένας φάκελος με τα απαραίτητα αρχεία εργασίας για την θεματική ενότητα του Powerpoint τα οποία θα πρέπει να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Β’ Γυμνασίου - Presentations
https://drive.google.com/open?id=1OJ3yr3xXaf9nUtTu8ivs7WFt1iwQxIDx

Δέστε φιλμάκια για το PowerPoint

https://oelmek.com/ComputerInformatics/group/11/

Γεια σας. Σήμερα Μεγάλο Σάββατο, με το πρώτο Μήνυμα για την επερχόμενη Ανάσταση του Κυρίου. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και με δύναμη και υπομονή να επιστρέψουμε στο σχολείο και να ολοκληρώσουμε την σχολική χρονιά με επιτυχία.
Να επιστρέφετε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας και να παρακολουθείται τις ανακοινώσεις και οποιαδήποτε άλλα μηνύματα για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτά που έχετε να κάνετε ενόσω είστε σπίτι. Προσπαθήστε να συνεργαστείτε με μας για να βγούμε όλοι κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση. Οι ανακοινώσεις γενικά στην ιστοσελίδα και στο teams μπορεί να μην είναι οι ίδιες. Πρέπει να ελέγχετε τα link στην ιστοσελίδα του σχολείου γιατί κάθε τόσο μπορεί να αλλάζουν (θα προστίθεται και κάτι νέο). Πρέπει και εσείς όμως να δείτε αυτό που πρέπει εσείς να κάνετε για το μάθημα της πληροφορικής και τα άλλα μαθήματα σας. Το ότι έχετε καταφέρει να χειρίζεστε τον νέο για όλους μας τρόπο επικοινωνίας και μάθησης είναι αυτό κάθε αυτό, ένα σημαντικό επίτευγμα και θα σας αναγνωριστεί με βάση και την δική μας (των εκπαιδευτικών) εσωτερική πληροφόρηση.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν εκμεταλλευτούμε όλοι θετικά αυτό που συμβαίνει έχουμε μόνο να κερδίσουμε! Όπως ανάφερα και στο προηγούμενο μήνυμα μου προς εσάς, η τεχνολογία πρέπει να μας βοηθήσει και όχι να χαθούμε σε αυτήν σε λάθος μέρη και επιλογές!

Γεια σας και καλό Πάσχα.
Σε όλους το μαθητές της Β τάξης εύχομαι δύναμη και αντοχή σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο που περνούμε. Υπομονή αλλά κυρίως όσο ποιο καλή εκμετάλλευση όλης αυτής της στατικής περιόδου που δεν μας έχει ξαναβρεί. Εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει το διαδίκτυο προς όφελος σας. Μην χάσετε τον χρόνο σας και χρησιμοποιήστε όλα τα θετικά στοιχεία από τον τομέα της πληροφορικής για να αυξήσετε τις γνώσεις σας. Το youtube δεν είναι μόνον χώρος διασκέδασης αλλά και πηγή πληροφοριών. Αντλήστε όσα ποιο πολλά μπορείτε για των εμπλουτισμό των γνώσεων σας σε όλα τα θέματα.
Στο δικό μας θέμα τώρα.
Να σας θυμίσω ότι πρέπει να ασχοληθείτε με το πρότζεκτ τους. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να μπείτε στην ομάδα σας για να μου πείτε σε post το θέμα σας, ούτως ώστε να πάρετε έγκριση για να μπορείτε να ο ετοιμάσετε. Θα βρούμε τρόπο για να μου το στείλετε ή να το ανεβάσετε στην ομάδα σας όταν θα είναι έτοιμο. Θα πρέπει και αυτό να περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που αναφέραμε. (layout, design, slide transition … ) Θα αναρτήσω και για την Β τάξη, φιλμάκια που να εξηγούν κάποια πράγματα για το πρόγραμμα παρουσιάσεων ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μου πείτε σε post τα σχόλια σας.

Για το Β4 για να μπορεί να μπει στην Τάξη του στο teams o κωδικός του τμήματος (Β4ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ team) είναι
vqrnjj4